İl Sağlık Müdürü Yılmaz'dan açıklama

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi öğrencileri tarafından Kastamonu Devlet Hastanesi Ek Hizmet binasında kermes düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kermese katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören öğrenciler tarafından hazırlanan kermesle öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalarının, kendilerine güvenlerinin artması, sosyalleşmesi ve iç sıkıntılarından uzaklaşmaları amacıyla yürütülen hobi çalışmalarının ürünlerini düzenledikleri kermesle vatandaşların beğenisine sunduklarını belirten Yılmaz, ?Bundan önceki tedavi süreçlerinde hastalar, toplumla iç içe yaşamada sıkıntılar çekmekteydi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri oluşturuldu. Burada öğrenciler, hobi çalışmalarıyla ve çeşitli eğitimlerle tedavi görüyorlar? dedi.

Hastalara içinde bulundukları ruhsal durumu kendilerine ve ailelerine anlatarak bilgilenmelerini sağladıklarını açıklayan Yılmaz, ?Takip ve tedavilerini yapmak, toplumsal becerilerini geliştirmek, ruhsal hastalıkları ile baş edebilme yetisi kazandırmak, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak ve tedavileri için hastanede yatış sürelerini azaltmak bu merkezlerde sağlanan hizmetler arasındadır. Bugün itibariye merkezimizde toplam 107 hastamıza hizmet vermekteyiz? diye konuştu.

Hastalar tarafından hazırlanan çalışmaların sergilendiği kermes gibi faaliyetlerde onların sıkıntılarından kurtulup, düşüncelerinden uzaklaştırarak sosyalleşmelerini sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: ?Tüketen birey olmaktan kurtulup üreten birey haline geçmelerini sağlayarak kendilerine olan güvenlerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Hastalarımızın yaptığı çalışmaların dışarıda da ilgi görmesi kendilerine olan güvenlerini artırıyor. Biz halkımızdan Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin dönem dönem yapmış oldukları bu tür etkinliklere destek olmalarını bekliyoruz. Halkımızın desteği sayesinde hastalarımızı topluma kazandırmada daha hızlı yol alacağımızı düşünüyoruz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber